Спірна ділянка

726

Багатоповерхівка – без прибудинкової території. Дім на провулку Залізняка, 24 був зданий в експлуатацію чотири роки тому. Зведений він на сети сотках – і ні погратись дітям, ні поставити автівку там ніде. Поруч кінцева зупинка тролейбусів, і ділянка за вікнами належить «Електротрансу». Тому люди звернулись до підприємства, аби частину наділу передали їм у користування. Попередня згода уже була. Люди косили кущі та вивозили звідти сміття. Згодом дізнались – на ділянці може бути будівництво. Що планують робити люди та яка будівля там може з’явитись?

Голова ОСББ показує проєкт благоустрою території поруч із домом. Тут заплановані альтанка, стоянка та місце для відпочинку.

Будинок зведений на семи сотках, без благоустрою та тротуару. Усе навколо дому мешканці робили власним коштом. А коли дізнались, що є надія на отримання землі – організувались фінансово та фізично і вивезли сміття з-під будинку.

Нещодавно жильці мали зустріч із новим керівником «Електротрансу» – той повідомив, що передача ділянки поки під питанням.

Люди кажуть вкладали кошти та зусилля в надії мати власну прибудинкову. Показують, як виглядала земля раніше і тепер – покошену траву та посаджені дерева.

У комунальному підприємстві кажуть, остаточних рішень по цій ділянці поки немає. Земля поки у власності «Електротрансу». Фахівці вивчають можливість будівництва там службових приміщень  – зону відпочинку для водіїв. Про багатоповерхівку поки мова не йде,  там проходить високовольтна лінія.

Попередні домовленості минулих років –  частину ділянки 8 соток виділити людям, а 22 має залишитись підприємству. Зараз «Електротранс» робить розрахунки та вивчає затрати, що понесли мешканці будинку на благоустрій території.

Керівник підприємства каже, усі рішення будуть прийматись на виконкомі міськради. Але уже у 2022 році.

" " " "