Співробітники СБУ викрили осіб, які виготовляли та збували стрілецьку зброю та боєприпаси

1185

На Хмельниччині спецслужбовці блокували діяльність підпільних цехів з виготовлення вогнепальної зброї. Співробітники Служби безпеки України викрили осіб, які виготовляли та збували стрілецьку зброю та боєприпаси. Троє мешканців регіону засоби ураження продавали. За словами помічниці начальника управління УСБУ у Хмельницькій області Людмили Рябчук, зловмисники переробляли травматичну зброю у бойову, а також відновлювали застарілі зразки.

Підпільні майстерні облаштували у гаражі, що в обласному центрі та у Ярмолинцях. Своїх клієнтів учасники групи шукали через спеціалізовані інтернет-платформи і поштою переправляли товар замовникам. Також фігуранти самостійно реалізовували товар у регіоні, зокрема й представникам кримінальних кіл.

Правоохоронці затримали організатора «збройного» бізнесу під час спроби продажу пістолета Макарова та більше п’яти сотень набоїв різного калібру у Хмельницькому.

Раніше спецслужбовці задокументували факт збуту затриманим 6 пістолетів та майже 150 набоїв до них. Під час обшуків у підпільних майстернях та у помешканнях співробітники СБУ вилучили автомат Калашникова, гранатомет, 8 пістолетів, 2 револьвери, більше тисячі набоїв. Також знайшли й обладнання та інструменти для виготовлення «товару». Нині тривають слідчі дії.

" " " "