Спочатку вони завойовують Вашу довіру, а потім крадуть Ваші гроші

773

Спочатку вони завойовують Вашу довіру, а потім крадуть Ваші гроші. Мова за шахраїв, які дедалі активніше орудують в Інтернеті. За даними платформи SalesForce, українці частіше купують товари у мережі. Виручка онлайн-магазинів за другий квартал 2020-го зросла на понад 70 відсотків. Для аферистів це чудова нагода наживитися на наївних споживачах. Як не стати їх жертвою – розповіли кіберполіцейські Хмельниччини.

Вони виманюють банківські реквізити. Підробляють накладні. Або ж крадуть акаунти в соціальних мережах.

Кіберполіцейські констатують, аби виманити кошти  – шахраї вдаються до нових схем. Раніше частенько дурили телефоном- представлялися псевдо-банкірами або родичами, що втрапили в халепу. Тепер – здебільшого – орудують в Інтеренеті. Зазвичай щось продають за вигідними цінами. Утім повну або часткову передоплату прохають одразу.

Тому для купівлі в мережі обирайте перевірені платформи, радять правоохоронці. І навіть якщо отримали накладну – не постійшайте повністю оплачувати товар. Краще робіть це у відділенні служби доставки.

Зайвої інформації не повідомляйте і кур’єрам, – додають поліцейські.

Будьте завжди пильними. Якщо раптом у соцмережах вас прохає друг чи знайомий надіслалати йому кошти – не поспішайте. Це теж може бути пастка аферистів. І якщо все ж втрапили у халепу –  не зволікайте. Якнайшвидше повідоляйте про шахрайство представників банку та правоохоронців.

" " " "