Спомини бійців Революції.

1266

Спомини бійців Революції.  Напередодні Україна вшановувала учасників Майдану та полеглих воїнів Небесної Сотні. Серед  тих, хто  брав участь у лютневих подіях 2014-го у столиці  і подоляни.

Лютий 2014-го. Поранений боєць Революції – Юрій Кравчук прикутий до лікарняного ліжка. Напередодні, під час кривавих подій на вулиці Інститутській, в Києві, чоловік дістав три ураження.  Коли перших дві кулі влучили в руку та ногу – ще надавав допомогу побратимам. Утім коли третя розтрощила коліно – сил не стало.  З того часу минуло кілька років, а та страшна картина досі перед очима.

Він приїхав на Майдан, бо хотів змінити країну. Від початку мирних протестів до кривавих розстрілів –  був в епіцентрі  революційних подій.  Зізнається, часом страх брав гору над розумом, утім боєць  не відступив. Разом  із побратимами з Хмельницької сотні  – Юрій Кравчук –  до останнього змагався із злочинним режимом Януковича.  Деякі  з його друзів так і не змогли повернутися додому живими.

Серед тих, хто пережив  Майдан пліч-о-пліч з паном Юрієм – подолянин Назарій Чепко.  Молодий хлопець,  для  якого Україна це  частинка душі.  Він обрав Революцію тому що не міг миритися із зухвалістю тодішньої влади.

Після Революції Гідності, коли спалахнула війна на Донбасі, Назар не роздумуючи поїхав на фронт. Там хлопець  брав участь в найгарячіших боях, зокрема за Донецьке летовище.  Нині він продовжує свою боротьбу  за вільну, міцну Україну.  Аби подвиг Небесної  Сотні не був  марним.

Попри те, що винних в смертях українців досі не покарано, Революція не пройшла дарма, -кажуть майданівці. Адже нарешті  наш народ  показав, що народжений бути вільним. І додають, боротьба продовжується. А пам*ять про усіх Героїв Майдану та війни на сході – житиме вічно.

 

 

 

" " " "