У Хмельницькому справу про розбій із викраденням “донецького”золота передають у суд

Хмельницькі розбійники забрали у донецького ювеліра кілька кілограмів золота

4814

У Хмельницькоум передають до суду справу щодо пограбування донецького ювеліра, вчиненого хмельницькими бандитами.

 

Нагадаємо, ця резонансна подія сталася трохи більше року тому, 17 квітня 2019 року. У той день в Хмельницькому було пограбовано донецького ювеліра, який прибув до нашого обласного центу із робочою поїздкою. Чоловік, що займається торгівлею ювелірними виробами, до Хмельницького вже навідувався не вперше. Бізнесмен із Донецької області займається оптовою торгівлею дорогими ювелірними прикрасами в західному регіоні України.

Того злощасного дня, коли підприємець разом із водієм прибув своїм автомобілем у Хмельницький, на них напала група невідомих осіб. Сталося це біля ресторану “Колізей” на вулиці Курчатова.

Люди в масках розпилили в салон автомобіля, в якому були  донецькі приїжджі, сльозогінний газ и, користуючись, безпорадністю чоловіків, на яких той газ подіяв, відібрали у них 3,5 кілограми ювелірних виробів, ноутбук і 150 тисяч гривень. Слідство згодом підрахувало, що вартість пограбованого становила близько 4,2 мільйона гривень.

Усе сталося за кілька секунд. Поки підприємець та його водій, після сльозогонного газу почали приходити до тями, розбійників встигли накивати п’ятами. Вони втекли з місця злочину на сірому “Форді”.

Викликана  оперативна група поліції відразу взялася за розслідування. Поліцейським вдалося швидко знайти автомобіль, на якому перебували бандити. Його покинули, попередньо підпаливши, неподалік від місця злочину.

Лише завдяки велетенській роботі, яку провели слідчі обласного управління поліції, вдалося з’ясувати особи грабіжників і вийти на їхній слід. Бандитами виявилось троє хмельничан.

Їхній 40-річний ватажок, виявляється, заздалегідь планували цей напад. Собі у спільники він підібрав іще двох чоловіків, з якими колись займався спортом.

Готуючись до злочину, бандити ретельно все продумали: придбали балаклави, рації, спеціальний одяг і навіть автомобіль з іноземними номерами, яким не шкода було би пожертвувати. Так вони і вчинили, спаливши машину, яка могла залишитись на відео з камер спостереження. Одначе їх усе-таки вирахували.

Доки тривало слідство, усіх трьох утримували під вартою, причому без можливості внесення застави. На майно, що їм належить, суд також наклав арешт.

Читайте також: Масштабне розкрадання у військовій частині на Хмельниччині: посадовця взяли під варту

Тепер досудове слідство вже завершене, і справу передають до суду. За скоєне бандитам загрожує від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

" " " "