Старокостянтинову – 809 !

1433

Старокостянтинову – вісімсот дев’ять. Крім давньої історії тут є чим пишатися – працюють потужні підприємства, розвиваються усі сфери життя. На відзначення чергової річниці з дня заснування міста зібралися тисячі містян.

Святкування у Старокостянтинові розпочинається урочистою ходою. Жителі та гості зібралися аби спільно відзначити 809-ту річницю заснування міста. Велелюдний натовп пройшов вулицями до пам’ятника Героїв Небесної Сотні. Там вшанували усіх хто боровся за українську державність.

До відзначення Дня міста добре підготувалися – тут і виставка робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва, художні роботи Старокостянтинівських митців, творчі праці учнів місцевої художньої школи. До слова, якщо якийсь виріб виготовлений тим чи іншим майстром впав у око його можна було і придбати.

Нині Старокостянтинів місто котре збільшується з кожним днем. Тут комфортно жити й працювати. Аби містяни яскраво відзначили його День народження, за сприяння народного депутата України Віктора Бондаря був організований феєричний святковий концерт. Родзниками дійства стали виступи гурту G.Art та народної артистки України Ірини Білик.

Не минуло святкування без яскравого спортивного дійства. Пошановувачі велосипедного спорту провели марафон вулицями Старокостянтинова, а от на центральній площі пройшли змагання з рукопашного бою. Такий спортивний захід проводять вже вчетверте. Участь взяли спортсмени не лише зі Старокостянтинова, а й з Хмельницького та Летичева. Тут були як зовсім маленькі бійці, так і знані майстри своєї справи.

Нині у Старокостянтинові створено сприятливі умови для роботи підприємців. Про це добре знає Олександр Співак – керівник місцевого цукрового заводу.

Сьогодні у Старокостянтинові життя вирує. Адже тут є добрі господарі, котрі дбають про місто. Тисячі людей, які прийшли спільно відзначити вісімсот дев’ятий день народження свого дому впевнені – їхнє місто – найкраще.

" " " "