СТОЛІТНІЙ ЮВІЛЕЙ

557

Педагогічні курси – а тепер вищий освітній заклад з історією. Педагогічна академія святкує столітній ювілей. За цей час виш пройшов довгий шлях розвитку. Привітати рідну альма-матер прийшли колишні студенти та викладачі, а також поважні гості.

У жовтні педагогічна академія відсвяткує поважний ювілей – 100-річчя з часу заснування. У далекому 1921 році це були звичайні педагогічні курси, а згодом коледж. Нині ж виш має потужну навчальну базу. Тут  можна здобути 17 спеціальностей за рівнем бакалавр та 9 за магістерським напрямом. Академія працює над іміджем в освітньому середовищі – тому про її потенціал знають  і далеко за межами країни.

Академія є комунальним закладом облради. З вітальним словом до трудового колективу та молоді звернулась голова обласної ради Віолета Лабазюк.

Від обласної ради Віолета Лабазюк вручила відзнаки педагогам. Адже ювілей академії співпав у часі з днем вчителя, яке відзначатимуть у першу неділю жовтня. Гарним поповненням матеріально-технічної бази став і подарунок від благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч».

Академія є одним із найстарших комунальних закладів освіти області. Тому зусилля депутатського корпусу спрямовані над поліпшенням матеріально-технічної бази.

Заклад гордий за своїх студентів, пишається і викладацьким складом. У його  стінах працює 14 докторів та 110 кандидатів наук. Кожен із них шукає новаторські  підходи у передачі знань здобувачам освіти. Саме тому академія – серед передових вишів країни.

" " " "