«Стоп булінг» у гімназії №2

1078

Безпечна школа. У гімназії № 2 пройшов профілактичний захід «Стоп булінг». На уроки учні навчального закладу прийшли у рожевих сорочках та з рожевими стрічками. У холі гімназії школярі облаштували інформаційні стенди та організували флешмоб проти цькування. На превентивну зустріч гімназисти запросили патрульних.

Усе розпочалося з ось такого флешмобу. Аркуші паперу, на яких слова з тематичної пісні, рожеві наліпки та головне – віра у те, що робиш, – саме так учні другої гімназії виступили проти булінгу.

Діана на уроки прийшла у рожевій сорочці, інші учні зробили так саме. Ще частина школярів прикрасила одяг рожевими стрічками. Це у знак солідарності з канадським хлопчиком, котрого зацькували за те, що прийшов до школи у рожевому. Саме цей колір і став символом спротиву та боротьби проти булінгу. Окрім кольорового одягу, як головного атрибуту заходу, у другій гімназії облаштували й інформаційні стенди. На них діти показали, як бачать проблему цькування та що потрібно робити, аби цього уникнути.

Про права кожного у другій гімназій говорили і патрульні. Правоохоронці міста переконані, краще займатися профілактикою, аніж працювати з наслідками цькування.

Віднедавна проблему булінгу почати вирішувати на державному рівні. Тепер за цькування кривднику світить штраф до 1700 гривень або до 40 годин виправних робіт. У разі повторного прояву булінгу цифри подвоюються. В Україні суд вже оштрафував батьків одного з неповнолітніх забіяк. Такий випадок є і на Хмельниччині. У Нетішині Феміда грошима покарала батьків старшокласника, котрий знущався над учителем.

 

" " " "