СТОСУЄТЬСЯ КОЖНОГО

362

Попереджений – значить захищений. Традиційно 1-го грудня відзначають Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Останні показники захворюваності, на жаль, показують негативну динаміку. Тому аби захистити себе та близьких від небажаного вірусу, профілактичні бесіди треба проводити з раннього віку. До Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Тараса Шевченка запросили учнів восьмого класу, щоб розказати детальніше про ВІЛ СНІД.

Чума двадцятого століття з червоною стрічкою. У світі відзначили День боротьби зі СНІДом. Протягом десятиліть міжнародні фахівці намагаються знайти протидію хворобі. Проте, з кожним роком за необережності інфікуються сотні людей. Лікарі рекомендують якомога більше розповідати про ВІЛ СНІД молодшому поколінню. В цьому переконані і працівники Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Тараса Шевченка.

Це стосується кожного. На акцію з такою назвою бібліотекарі запросили учнів 8-х класів загальноосвітньої школи номер 14. Розвивати толерантність до  ВІЛ інфікованих потрібно з дитинства, вважають організатори. Дитяча аудиторія досить активна. Тому, аби їх зацікавити шукають різні підходи. Щоразу готуються завчасно та відповідально.

Бібліотека оснащена різноманітною літературою. Кожна книга індивідуальна, тому з хворобою можуть ознайомитись особисто. Директорка каже, з розвитком сучасних технологій не обов’язково приходити та дізнаватись чи є потрібний екземпляр. З 2004-го року у бібліотеки є електронний каталог, а 2013-го все висвітлено на сайті.

Під час інформаційної лекції діти створили плакат зі всім, що стосується СНІДу який заберуть з собою на згадку.

" " " "