СТВОРЮЄМО ЛІСИ РАЗОМ

375

Створюємо ліси разом. З такою назвою на території Хмельницького лісомисливського господарства відбулась акція лісорозведення. В урочищі Масівці, працівники господарства разом із усіма бажаючими заліснили понад 2 гектари деградованих земель.

За один день понад 2 гектари. В рамках  всеукраїнської акції “Створюємо ліси разом” в урочищі села Масівці Прибузького лісництва, працівники Хмельницького лісомисливського господарства разом із усіма бажаючими заліснили понад 2 гектари деградованих земель.

Перед початком посадкових робіт усі саджанці обов’язково освятили. А усім садівникам пояснили, як правильно користуватись інструментами, та на яку глибину саджати дерева.

Саджати та створювати ліси зібралось чимало людей. Вчитель місцевої гімназії впевнений, висаджені на цій ділянці дуби побачать не одне покоління.

Лісистість Хмельниччини становить майже 13%. Завдяки програмі президента “Зелена країна”, малопродуктивні та деградовані ділянки преретворяться у справжні багаторічні ліси.

Висадження так званого сховища кисню – радісна подія для округу,  каже староста села.

До корисної справи приєднались й представники міської влади. Заступник Хмельницького міського голови тут разом із дружиною. Каже, надихнувся посадкою лісу, і тепер, на власному господарстві, планує висадити кущі винограду

Усі, хто долучились до висадження дерев вірять, зовсім незабаром ліс буде тішити своїм гарним виглядом усіх мешканців та гостей села.  До слова, такі масові акції заліснення відбулись по всій області. Майже 3 тисячі насаджень висадили у Славутському лісгоспі, майже 7 тисяч дворічних дубів у Ярмолинецькому. А у Ізяславській громаді модринами та ялинами засадили понад два з половиною гектари.

" " " "