Стихія у Хмельницькому зривала дахи, валила дерева і затоплювала вулиці

Злива з буревієм провели у Хмельницькому репетицію кінця світу

2049

Злива з буревієм, що обрушилась на Хмельницький учора ввечері, наробила лиха в обласному центрі та змусила  містян відчути, наскільки ми всі вразливі перед стихійними явищами природи.

Багато вулиць обласного центру перетворились на русла річок. Замість автомобілів, що були заскочені негодою зненацька, для пересування міськими вулицями, радше, пасували би човни. В деяких місцях, зокрема, на вулицях Чорновола та в Гречанах води було по коліна і вище.

На вулиці Плоскій вода затопила прибудинкові території, а в НВК №7, розташованому на вулиці Курчатова, затопило підвал і декілька класів на першому поверсі. Туди терміново викликали рятувальників, щоби відкачати воду.

Тим часом, буревій звично випробував на міцність дерева. Їх повалило відразу в декількох місцях обласного центру. Зокрема, в оперативних зведеннях обласної служби ДСНС  йдеться про повалені дерева на Проскурівській, Козацькій, Трудовій.

Крім того, по вулиці Щедріна у Хмельницькому вітром зірвало покрівлю з будинку. Рятувальники, що прибули на виклик, тимчасово накрили будівлю брезентом.

Немало позбиткувалась негода  і над іншими населеними пунктами Хмельниччини. Кожна така стихія випробовує на міцність не тільки наші будинки, дороги, дерева та  загалом інфраструктуру, але й службу порятунку. Адже рятувальники в такі дні буквально валяться з ніг. Отже, де є можливість, маємо їм допомагати в ліквідації наслідків негоди.

" " " "