Субсидії жителям Хмельниччини надаватимуть лише готівкою, але декому вони не дістануться

Влада обіцяє переглянути деякі умови для надання субсидій

720

Заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко на своєму брифінгу нагадав, що відтепер субсидії надаватимуться громадянам лише готівкою.

Їх і раніше більшість українців отримувала таким чином, але п’ятьом відсоткам громадян гроші не давались на руки, а їх відразу переказували на рахунки комунальних підприємств. Тепер же готівку даватимуть усім. Тим, хто не має відкритих рахунків в Ощадбанку, слід  їх відкрити, аби на них одержувати гроші.

Усі претенденти на субсидію мають заново подати на неї заяву і декларації про доходи і видатки усіх членів домогосподарства. Таким чином, заново проведуть верифікацію усіх отримувачів субсидій. Очевидно, дехто з тих, хто раніше мав допомогу від держави, відсіється.

Держава ставить більш жорсткі вимоги до субсидіантів. Отже цьогоріч державну допомогу на оплату комуналки отримають не всі.  Так, при призначенні субсидії будуть враховувати навіть депозитні рахунки, наявність нових автомобілів і покупки на суму, що перевищують 50 тисяч гривень.

Читайте також: Жителям Хмельниччини скоротили розмір субсидій: чиновники пояснили, чому так сталося

Щоправда, глава Мінсоцполітики Марина Лазебна днями пообіцяла, що допустимий розмір депозиту підвищать із 56 тисяч до 100. Тобто, той, хто хоче отримати субсидію, повинен мати на банківських депозитах не більше 100 тисяч гривень.

" " " "