Субвенційн кошти

704

Понад 60 мільйонів гривень – на розвиток громад. У травні Кабмін розподілив кошти за програмою соціально-економічного розвитку окремих територій. Такий вагомий фінансовий ресурс буде спрямований на розвиток освітньої, медичної, інфраструктурної та культурної сфер Хмельницької області. Лише на прикладі кількох освітніх об’єктів громад краю можна побачити наскільки важливе таке фінансування для місцевих жителів.

Завдяки розподілу коштів за програмою соціально-економічного розвитку громади отримали підтримку та оновлення закладів освіти. У Наркевицькій громаді ремонтують будинок культури. Нагальна потреба у його оновленні виникла ще два роки тому. Ця будівля є центром культурного дозвілля громади. Хореографічний клас, бібліотека, загалом понад 10 діючих гуртків – це далеко не повний перелік того, що тут знаходиться. А ще у будинку культури планують облаштувати зал урочистих подій.

Була розроблена документація, а самі роботи почались із ремонту твердопаливної котельні. Вартують роботи понад 7 мільйонів гривень. Посприяв у виділенні коштів для хорошої справи народний депутат України Сергій Лабазюк.

Тривають роботи і у Війтівцях. Там субвенційні кошти на ремонт отримала місцева школа. В закладі восени навчатиметься 225 дітей, яких довозять і з навколишніх сіл. За два роки тут утеплили частину фасаду.

Для збереження здоров’я учнів тут встановлена пожежна сигналізація та триває оновлення вентиляційної системи. Адже саму будівлю звели 20 років тому за досить швидкий термін – три місяці. Тому час від часу у класах підвищується вологість повітря. А це – сприятливе середовище для розмноження збудників хвороб. Не полишають покращувати умови навчання для учнів і у Писарівці. Там оновлюють спортзал. Підлогу там робітники уже укріпили. На часі – верхній шар.

Більше як тиждень тому розпочався демонтаж старих конструкцій у спортзалі першої школи Волочиська. Кошти на капітальний ремонт надійшли із державної субвенції. Услід за спортзалом розпочнуть утеплювати стіни. На усі роботи буде затрачено понад 8 мільйонів гривень.

Заклад дошкілля «Калинка» – на порозі великих змін. Адже застарілі віконні рами тут замінять на сучасні та енергофективні металопластикові пакети. І це не усі роботи, що тут планують.

Санація, ремонти покрівель, внутрішні облаштування – лише за три роки оновлень зазнали більше як 5 закладів освіти.

Такі ремонти – це наслідок постійного діалогу депутата із керівниками на місцях. Адже спілкування проходить як особисто, так і через помічників Сергія Лабазюка.

Системна робота нардепа Сергія Лабазюка в окрузі спрямована на заклади освіти, що базуються у різних населених пунктах Хмельниччини. За три роки більше ніж 20 мільйонів гривень субвенційних коштів  отримали заклади освіти Наркевицької, Війтовецької та Волочиської громад.

" " " "