Суд над розбійниками з ПТУ у Хмельницькому: нападники проламали чоловіку череп

Наступні 8 років злочинці проведуть за гратами

2409

Працівники Хмельницької прокуратури довели у суді вину двох юнаків, мешканців обласного центру, які наприкінці 2018 року скоїли розбійний напад на двох людей. Зловмисників засудили на 8 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельниччини.

Так, слідчі Хмельницького відділу Національної поліції Україні, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, повністю довели у суді вину двох учнів професійно-технічного училища. Наприкінці 2018 року молодики, перебуваючи біля одного з місцевих магазинів, вирішили збагатитися шляхом розбою, напавши на двох чоловіків, які стояли неподалік. Домовившись між собою про напад, юнаки напали на чоловіків та почали їх щосили бити. Більша частина ударів поцілила в голову і тулуб. В результаті, потерпілі отримали численні забої та гематоми, а в одного з них навіть діагностували перелом кісток черепа. Напад стався зненацька, і потерпілі не змогли адеквадватно відреагувати на діх нападників.

Завдавши чоловікам важких травм, злочинці зірвали з них срібні прикраси, забрали гаманець із телефоном і втекли.

За словами очільника місцевої прокуратури Валерія Заяця, сторона обвинувачення повністю довела в суді вину нападників, що відповідає частині 4 статті 187 ККУ (розбій, поєднаний з заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, вчинений за попередньою змовою групою осіб).

Суд вирішив засудити злочинців до покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років, з конфіскацією всього їхнього майна, окрім житла.

" " " "