Суд стягнув з рибалки майже 30 тис грн

447

Чоловік незаконно виловив із водойми більше сотні рибин.

Про це повідомляє пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

“Новоушицький районний суд задовольнив позов прокурора в інтересах держави: стягнув з відповідача на користь Новоушицької селищної ради 27 204 гривні шкоди, яку він заподіяв навколишньому природному середовищу незаконним зайняттям рибним добувним промислом. Ще 2270 гривень судових витрат чоловік сплатить у дохід держави”, – інформують в суді.

Цьогоріч у червні чоловік незаконно наловив понад сотню риб (рибця, судака, ляща, плітки, окуня, вирезуба причорноморського). Інженерно-екологічна експертиза порахувала збитки, котрі завдав горе-рибалка навколишньому середовищу. Чоловіку доведеться  компенсувати 29 474 гривень.

У Хмельницькому апеляційному суді зауважили, що вирок  Новоушицького районного суду у даній справі набрав законної сили ще 2 вересня, але і досі рибалка не сплатив ані копійки. Тому, до суду звернувся прокурор:

«Між протиправною поведінкою відповідача та заподіяною шкодою наявний причинний зв`язок, а тому з рибалки на користь Новоушицької селищної ради Хмельницької області слід стягнути заподіяні збитки тваринному світу, розмір яких є обґрунтованим та підтверджений належними доказами та не спростований відповідачем».

Рішення ще не набрало законної сили та може бути оскаржене до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, нещодавно водний патруль затримав браконьєра на Дністровському водосховищі, котрий ловив рибу у зимувальній ямі. Збитки сягли мільйона гривень.

" " " "