Суд як спосіб блокування роботи ради

2457

Хмельницький окружний адміністративний суд призупинив рішення про обрання Віолети Лабазюк головою обласної ради. Відповідну заяву подав тепер уже Вадим Лозовий з партії «За конкретні справи». Нагадаємо, що попередню заяву представниці «Слуг народу» Оксани Бочкарьової, яка до того ж претендувала на посаду голови, той же суд відхилив. Загалом сьогодні до суду надійшло три побідних заяви – від Вадима Лозового, Олександра Розізнаного з «Батьківщини» та тієї ж Оксани Бочкарьової. До слова, протокол про обрання голови ради підписали усі 9 членів лічильної комісії і тим самим визнали процедуру законною. Тепер же секретар цієї ж комісії Лозовий і один з членів Розізнаний позиваються до суду, мовляв обрання відбулося з порушеннями. Логіки у таких діях Віолета Лабазюк не бачить. Припускає, це політичні ігри, які мають на меті заблокувати роботу ради.

Віолета Лабазюк тимчасово не виконує обов’язки голови обласної ради. Таке рішення сьогодні ухвалив Хмельницький окружний адміністративний суд. Відповідну заяву подав Вадим Лозовий з партії «За конкретні справи».

Не здивувала Віолету Лабазюк і попередня заява. Її минулого тижня подавала слуга народу Оксана Бочкарьова. Тоді заяву суд відхилив. А сьогодні до суду надійшли ще три побідних документи – від Вадима Лозового, Олександра Розізнаного з «Батьківщини» та тієї ж Оксани Бочкарьової.

Тобто, кілька днів тому протокол про обрання голови ради підписали усі 9 членів лічильної комісії і тим самим визнали процедуру законною. Що сталося за тиждень і чому члени комісії так різко змінили думку – невідомо, втім тепер секретар цієї ж комісії Лозовий і один з членів Розізнаний позиваються до суду, мовляв обрання відбулося з порушеннями.

Фактично, каже радник, позивачі шукали «потрібного суддю», який би ухвалив рішення. А з кожною новою заявою шанси знайти такого зростають. Щодо самих опонентів, логіки у їх діях Віолета Лабазюк не бачить, бо ж кілька днів самі визнали процедуру обрання законною. Такі дії, каже Віолета Лабазюк, ніщо інше як політичні ігри, які мають на меті заблокувати роботу ради.

Наразі обласна рада готує апеляцію. А ще, кажуть юристи, будуть звертатися до вищої ради правосуддя, аби та оцінила діяльність судді окружного адміністративного суду. Щодо Віолети Лабазюк– тимчасово вона не голова обласної ради, але має мандат народної довіри і буде виконувати обов’язки депутатки.

" " " "