Сусідська варта: двір, у якому комфортно та безпечно жити

1264

Двір, у якому комфортно та безпечно жити. Вже майже рік, як у Хмельницькому правоохоронці запустили «Сусідську варту». В ідеалі проект повинен сприяти підвищенню рівня безпеки ОСББ, але виключно за активної участі самих мешканців. Та ось чи насправді працює «Варта» та чи вдалося досягти позитивних зрушень за рік – ми вирішили перевірити. Для цього разом з поліцейськими навідалися на Подільську у двір 16-поверхівки.

У цьому домі Олеся Стадник живе не один рік. Розповідає, кардинальні зміни почалися тоді, коли мешканцям просто-на-просто увірвався терпець.

Зараз цей двір практично не впізнати. Уся місцина обгороджена залізним забором, є два виходи, ключі від яких має кожен мешканець.

На території мешканці будинку встановили урни для сміття, облаштували лавочки та навіть зробили маленьку альпійську гірку. А дитячий майданчик тепер тут тільки для того, аби гралися діти.

Та навіть попри такі досягнення, мешканці будинку прагнуть більшого. Тепер вони хочуть долучитися до проекту «Сусідська варта». Вступити до нього може не кожен дім, а тільки той, де активні самі люди. Першим кроком вступу буде поліцейська перевірка. Усю територію ОСББ правоохоронці поділяють на під’їзд, підвал, прибудинкову територію, стоянку та дитячий майданчик. Кожен з компонентів ретельно перевіряють, потім дають рекомендації.

Єдине, що рекомендували правоохоронці на Подільській,25 це – правильно розташувати відеокамери на прибудинковій території. А далі готові приймати будинок у «Сусідську варту».

Дворова територія, де діятиме «Сусідська варта», позначатиметься відповідними знаками, а ще мешканці отримають додаткові камери спостереження.

" " " "