Світловий флешмоб «ХНУ – 56»

1111

Десятки аркушів сценарію, тони нервів та величезне бажання оригінально привітати альма-матер. До 56-ї річниці Хмельницького національного університету студенти підготували світловий флешмоб. Яскраве шоу влаштували у четвертому гуртожитку. Студенти одного з блоків у своїх кімнатах синхронно вмикати та вимикали світло.

Це тільки початок, а подивитися що буде далі зібралися десятки містян. В очах – цікавість, а у руках – гаджети, щоб усе побачене фіксувала і людська пам’ять, і телефонна.

Світловий флешмоб влаштувала студентська рада Хмельницького національного університету. Подібне шоу готували два роки тому до Години Землі, цьогоріч вирішили повторити, щоправда привід – інший.

Години репетицій та десятки роздруківок і все вдається. Студенти одного з блоків гуртожитку у своїх кімнатах синхронно вмикають та вимикають світло.

А тепер заглянемо у кухню флешмобу. Не повірите, але над кількома хвилинами шоу працюють сотні людей.

У кожного – своя частинка флешмобу, яку він контролює. Якщо один з поверхів, або навіть якась кімната дає збій, то не вдається весь флешмоб. Аби такого не сталося, Анастасія Козак – одна з затійниць світлового шоу, вона і його голос, координує студентів через гучномовець.

Фактично, левова частка того – вдасться флешмоб чи ні – залежить від Насті, бо саме вона каже, яке вікно і коли має загорітися. Найважче, зізнається дівчина, не заплутатися самому.

А далі до самих вогників флешмобу. Аня Литвиненко мешкає у гуртожитку і її кімната – одна з тих, котрі стали частинкою світлового шоу. Сама дівчина з Донецька, у Хмельницькому національному почала навчатися тільки цього року. У попередньому начальному закладі, каже дівчина, подібного не було, тож побачити, як усе відбувається було насправді цікаво.

Попрацювати над флешмобом насправді прийшлося. Це – десятки аркушів сценарію, тони нервів та кілька репетицій, втім результат того вартий.

" " " "