Свободівця та учасника Революції Гідності судять за побитий плакат.

1263

Повний зал небайдужих, вигуки «Ганьба» та «Слава Україні». Сьогодні в Чемерівцях відбулося чергове засідання суду по справі Віталія Чорного. Нагадаємо, йому інкримінують злісне хуліганство – він потрощив плакат, котрий висів у місцевому будинку культури.
Вже як вісім місяців у приміщенні місцевого будинку культури висить новий плакат Героїв Небесної Сотні. Проте до цього був інший. Разом із людьми, які загинули під час Революції Гідності, на стенді розмістили й тих, хто стояв по ту сторону барикад. Це і помітив Віталій Чорний. Чоловік кілька разів звертався до місцевої влади аби плакат прибрали. Після кількох місяців очікування – вирішив сам зняти вивіску. Проте замість розуміння отримав вже кількамісячну судову тяганину.
Сьогодні ж у суді відбулися дебати сторони захисту та державного обвинувачувача. За словами останнього, підсудний такими діями здійснив ознаки кримінального злочину, а саме – хуліганство, за яке має постати перед відповідальністю. Окрім цього, за словами прокурора, підсудний навмисне поламав цей стенд.
Захисник підсудного ж іншої думки. Переконує, ці доводи є вигаданими та не відповідають дійсності.
Підтримати підсудного зібралася повна зала судових засідань. Сам же Віталій Чорний переконує – чиновники спеціально не знімали стенд після його звернень, тим самим – провокували.
Після дебатів та останнього слова підсудного усі присутні вироку так і не дочекалися. Суддя пішов до нарадчої кімнати, і вже в понеділок скаже своє слово у даній справі.

" " " "