Святкування у громаді

636

Щиборівська територіальна громада, що об’єднала цьогоріч вісім колишніх сільських рад Хмельницького району стали ілюстрацією успішності реформи децентралізації в Україні. Уособленням змін у громаді є активні мешканці. До 30-ї річниці Незалежності у селі Кузьмин Щиборівської громади відбулися урочистості з нагоди свята. Там відзначили найкращих жителів громади.

Біля сільського будинку культури зібралося чи не все село та чимало гостей. Традиційні українські пісні, розваги для малечі, виїзна торгівля розташувалися біля місцевого будинку культури. Як зазначає голова громади Іван Болюх, через пандемію люди засумували за святкуваннями.

Перед святковим концертом присутні віддали шану воїнам російсько-української війни урочистою ходою та хвилиною мовчання.

До вітань громади долучився Благодійний Фонд Сергія Лабазюка “Ми ПОРУЧ” та представники голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк. Вони відзначили жителів села подяками і грошовими подарунками за сумлінну працю, активність та ентузіазм. До прикладу, нагородили і найменшого жителя громади, який наразі перебуває у пологовому будинку.

Відзнаку від голови обласної ради отримав Олександр Байдич, директор ліцею села Кузьмин. Більш як 40 років він присвятив педагогічній справі, а скоро йде на заслужений відпочинок.  За часи директорства, частина випускників стали призерами різноманітних конкурсів, зокрема і Малої Академії Наук. Директор каже, пишається своїми учнями і випускниками.

Жителі громади тішаться гулянням. Вони нарешті можуть повеселилися після дворічної перерви через епідеміологічну ситуацію.

Після офіційної частини на сцені виступали колективи зі всіх сіл громади. До пізнього вечора співали пісень, танцювали, веселилися.

 

" " " "