Тариф на електроенергію зріс: з нового року жителі Хмельниччини платитимуть за світло більше

Кабмін скасував пільговий тариф на перші 100 кіловат електроенергії

1397

З 1 січня в Україні зростає вартість електроенергії. Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію, за яким перші 100 спожитих кіловат оплачувались за меншою ціною, ніж наступні. Тепер усі спожиті кіловати оплачуватимуться за однаковою ціною – по 1,68 гривні.

Нагадаємо, нині за перші 100 кіловат побутові споживачі платять по 90 копійок за кіловат.

“Проект розроблений з метою фінансової стабілізації ринку електроенергії в наступному році і стабільної роботи енергетичних підприємств, на які покладено зобов’язання щодо забезпечення громадських інтересів (“Енергоатом”,”Укренерго”, “Укргідроенерго”)”, – заявив в.о.міністра енергетики Юрій Вітренко.

Однак і цей загальний тариф, що буде з 1 січня, надовго не залишиться. В Міненерго кажуть, що мають за три перші місяці року напрацювати спільну стратегію з НКРЕКП щодо ціноутворення в галузі електроенергетики.

Читайте також: Хмельничани мають знати: у Хмельницькому зросте тариф на холодну воду

Отже, цілком ймовірно, що з 1 квітня нам знову змінять тариф на електроенергію. І знову – не зменшать його. До речі, підвищення тарифів для побутових споживачів і поступове приведення їх до того рівня, що платить промисловість, є однією з умов, які висуває нам МВФ.

" " " "