Таємниця “Евеліни”: в лісі на Хмельниччині виявили склад боєприпасів

Після чотирьох знешкоджених снарядів піротехніки вирішили додатково обстежити лісовий масив, в якому вони були знайдені – результат приголомшив

913

Учора, 22 жовтня, рятувальникам із групи піротехнічних робіт довелось добряче попрацювати в лісовому масиві “Евеліна”, розташованому поблизу Ярмолинець. Напередодні там випадково знайшли чотири артилерійські  снаряди: два 76-міліметрових та два калібру 85 міліметрів. Учора піротехніки вивезли їх у безпечне місце та знешкодили. А принагідно вирішили додатково обстежити лісовий заказник, в якому були знайдені ці боєприпаси.

Читайте також: Загублені в тумані: на Дністрі неподалік від Старої Ушиці заблукали двоє людей

Результати обстеження приголомшили. Спеціалісти виявили в лісі, який щодня відвідують десятки людей, ще 30 артилерійських снарядів та 1 підривник до артилерійського снаряду.  Зокрема, серед знайденого було 26 снарядів 76-міліметрового калібру та 4 снаряди 85-міліметрового, йдеться в оперативному зведенні ДСНС.

Усе це “добро” лежало в лісі ще з часів Другої світової війни. Навіть страшно уявити, що мого би статися, якби там щось спричинило детонацію.

" " " "