Театральне закулісся: секрети півсторічного успіху хмельницького лялькового

1018

І сьогодні наш останній сюжет із серії «Театральне закулісся», приуроченої до 50-річчя Хмельницького лялькового театру. Секретами півсторічного успіху ділиться директорка закладу Алла Пундик. Як змінювався хмельницький ляльковий і чому, попри серйозну конкуренцію з боку приватників, залишається своєрідним центром розвитку дитини?

Хмельницькому ляльковому незабаром 50-ть. За півсторіччя театр змінився як ззовні, так і зсередини. Нові вистави, постановки, декорації і, звісно, нове приміщення. Таким красивим та ошатним ляльковий дім був далеко не завжди. Його капітально полагодили у 2008-му. Директорка закладу Алла Пундік пригадує, на роботу вийшла десь наприкінці липня, а вже у серпні стартувала реконструкція.

Нове приміщення – це добре, хоча далеко – не запорука успіху. Пані Алла каже, час постійно диктує свої нові та нові умови. Якщо за радянщини ляльковий був чи не єдиним розважальним закладом для малечі, за незалежності з’явилися приватники. За ними треба було ще встигнути. І все вдалося. Сучасний театр ляльок Хмельниччини – не просто вистави, але й корисні ігри, розвиваючі майстер класи та  творчі конкурси. Причому усі розваги продумані до найменших деталей. Перш за все, дітей тут ділять за віком.

Для наймолодших не так давно в ляльковому створили бейбі-театр. Для старших – ляльковий дворик, місце загального відпочинку – зоокуточок, а також зимовий сад. Батути, м’які атракціони та гірки – цьогоріч в арсеналі Хмельницького лялькового прибуде. Вистава, відпочинок і плюс розваги вартують ледь більше як філіжанка кави у кафетерії. Ціна квитка у нашому театрі – чи не найнижча в цілій країні.

Зважаючи на це, глядачів в театрі ніколи не бракує. Пані Алла розповідає, до лялькового приїздять не лише з різних куточків області, але і світу.

Не дарма Хмельницький ляльковий театр – один із кращих у Україні. Директорка каже, попри успіх, на досягнутому за півсторіччя, зупинятися не збираються. Адже певна – досконалості меж немає.

 

" " " "