ТЕМПИ ВАКЦИНАЦІЇ ВПАЛИ, – ЗАХВОРЮВАНІСТЬ НА COVID -19 ЗРОСТАЄ

297

Від початку повномасштабного російського вторгнення коронавірус нікуди не зник. Масковий режим ніхто нескасовував і щеплення не анулював. Військові дії лише відвернули увагу від недуги. Від березня на Хмельниччині фіксують приріст нових випадків на COVID -19 в середньому на 20 відсотків за тиждень.

Пік захворювання на Ковід припадав на 2001 рік. Тоді були переповнені 27 стаціонарів медичних закладів, котрі приймали хворих. Це були важкі форми хвороби, в тому числі киснезалежні. На Хмельниччині від початку пандемії від ускладнень COVID -19 померли 4 тисячі осіб.

Лікарі нагадують,-  бустерну дозу дозволено вводити через 5 місяців, а другу бустерну через 4 місяці. Дітям дозволили робити щеплення від 5 років. Отримати захист від інфекції можна двома шляхами  – перенести інфекцію або ж вакцинуватися. –кажуть імунологи.

На Хмельниччині понад мільйон 60 тисяч людей зробили хоча б одне щеплення проти COVID -19. Це складає 70 відсотків від усієї кількості населення області.  Під час війни темпи вакцинації відчутно знизилися. Якщо раніше вакцинувалися до тисячі жителів в області протягом дня, то тепер стільки ж – за тиждень. Зараз на Хмельниччині працює 32 мобільні бригади та 91 пункт щеплення. Адреси їх розташування можна дізнатися, до прикладу, на офіційному сайті Хмельницької обласної військової адміністрації.

" " " "