Темпи високі. Компанія «URD Українські дороги» активно будує автошляхи  країни

461

Високі темпи будівництва та рекордні  цифри фінансування. Президентська програма «Велике будівництво» вражає своїми масштабами. Наразі по всій країні будуються нові школи, дитячі садочки, спортивна інфраструктура та багатостраждальні дороги. Цього року тільки на автошляхи із держбюджету спрямовано понад 70 мільярдів гривень.  Наші журналісти проінспектували будівництво доріг на Хмельниччині.

Спеціалісти компанії URD Українські дороги будують не тільки автошляхи, а й мости та шляхопроводи. На цій ділянці облаштовують одразу дві переправи. Більшу частину робіт на обох мостах вже виконали. Дорожники кажуть, за місяць планують відкрити об’єкти.

Ремонт дороги Н-03 розпочали кілька років тому. Нове полотно має з’єднати Житомирську область із Чернівецькою. Цього року на  будівництво та ремонт автошляхів області із державного бюджету за програмою «Велике будівництво» виділено майже два мільярди гривень.

Цього року вже повністю відновлене дорожнє покриття на трасі Т-23-11. Вона сполучає місто Хмельницький із Волочиськом через Чорний острів та Наркевичі. А це вже інша дорога – Р-48, із сполученням Кам’янець-Подільський – Білогір’я. Тут підрядник завершує шляхопровід поблизу села Закупне. Також упорядковує кругову розв’язку біля населеного пункту Івахнівці. Протяжність ремонту складає п’ятдесят кілометрів.

Тривають ремонтні  роботи із підсилення, регенерації та укладання асфальтобетону на автомобільній дорозі Т-23-17, котра сполучає місто Кам’янець-Подільський і Стару Ушицю. Тут наразі задіяні понад 20 одиниць техніки та півсотні спеціалістів.

На деяких ділянках автошляху доводиться працювати більше, адже  там нестабільний грунт. За допомогою важких екскаваторів в нього вкопуються та підсилюють основу.

Працюють спеціалісти компанії URD Українські дороги не тільки на автошляхах Хмельниччини, а й у інших областях країни.

Тільки цього року на ремонт автошляхів України за програмою «Велике будівництво» виділено 72 мільярди гривень. За ці кошти мають відремонтувати та побудувати 6,5 тисяч кілометрів доріг як місцевого, так і державного значення.

 

" " " "