Терпкий, пористий та дієтичний. Шоколад – це те, що люблять діти та дорослі.

818

Чорний, білий та молочний. Шоколад – це те, що люблять діти та дорослі. 11 липня в світі відзначають День шоколаду. У Європі цей солодкий продукт з’явився майже пів тисячоліття тому. Через унікальний смак він став невід’ємною  складовою життя кожного ласуна.

А ще молочний та білий – саме ці види мають найбільшу популярність серед містян. Все через м’який та солодкий смак. Його люблять усі, та через нав’язливі міфи часом бояться його їсти. Один із найпоширеніших –  поява карієсу від постійного вживання шоколаду, чи зайві кілограми на стрункій талії.

Шоколад готували і досі готують з какао-бобів. Спочатку це був гарячий напій – доволі терпкий та гіркий. Саме у такому вигляді його вперше у 1502 році Христофор Колумб привіз до Америки. І, звісно, тогочасній еліті він зовсім не сподобався. Лише через роки його підсолодили, додали прянощів, навчилися виготовляти у плитках – і новий формат солодощів отримав статус королівського продукту.

Нині шоколад можна зустріти в тортах, з морозивом і навіть з салом. Із часом любов до цього продукту не вщухає, навпаки – попит гурманів змушує кондитерів всього світу шукати все нові і нові рецепти.

 

 

" " " "