Тести на коронавірус – в аптеках

2766

Тести на коронавірус – в аптеках. 10 квітня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив – будь яка аптека зможе реалізовувати експрес-тести.

Це швикий тест, яким лікарі сімейної медицини визначають наявність коронавірусу. Тест, із таким же призначенням ми знайшли в аптеці. Майже 400 гривень і ви самостіно можете зробити дослідження. Та де гарантія, що куплений вами тест покаже правильний результат, і чи безпечно це взагалі – ми дізнавались в Надії Боднар – медичної директорки центру первинної медико-санітарної допомоги Тернополя.

Ось це відбувається в лікарні. Лікарі сімейної медицини Тернополя кажуть, перевіряють не всіх підряд, а тих, хто має симптоми хороби.

Стають доступнішими експрес-тести і для звичайних громадян. Ще 10 квітня головний санітарний лікар Віктор Ляшко зауважив, що будь яка аптека зможе реалізовувати тести.

Ми поцікавилися, чи можна придбати швидкі тести на коронавірус у Тернополі. Виявляється, можна.

Екс-міністрка охорони здоров’я України також відреагувала на ситуацію із вільним доступом тестів. З одного боку – це плюс для посилення боротьби з COVID-19. Але для цього потрібна рекомендація і контроль лікаря. Самостійне ж виконання тесту несе ризики, що пацієнти скористаються ним неправильно. Наприклад, можна неправильно відібрати кров і внести занадто малу чи велику кількість, неправильно зафіксувати час для зчитування результату та інше.

Цей тест досить чутливий й іноді може показати, до прикладу, позитивний результат при алергії. Тому всі позитивні тести обов’язково скеровують на ПЛР дослідження.

Таким чином шляхів, аби перевірити, чи хворі ви на Ковід-19 стає більше. Швидкі тести, як показав наш досвід, в аптеці знайти можна, та медики все ж не радять проводити перевірку самостійно. У першу чергу – звертайтеся до свого сімейного лікаря.

" " " "