Торгівці зброєю на лаві підсудних

922

За матеріалами СБУ до суду скеровано обвинувальний акт за результатами досудового розслідування протиправної діяльності учасників злочинної групи, які підозрюються у незаконному виготовленні та збуті вогнепальної зброї.

У квітні ц.р. співробітники СБУ спільно з поліцією викрили у Хмельницькій області організоване угруповання, яке спеціалізувалося на незаконному виготовленні і збуті зброї та боєприпасів. Слідством встановлено, що двоє мешканців регіону нелегально виробляли засоби ураження для продажу.

Фігуранти займалися переробкою травматичної зброї у бойову, а також відновлювали застарілі зразки озброєнь. Підпільні майстерні вони облаштували у гаражному приміщенні в обласному центрі та на території приватного домоволодіння в селищі Ярмолинці. Своїх клієнтів учасники групи підшукували через спеціалізовані інтернет-платформи і поштою переправляли товар замовникам.

Також вони самостійно реалізовували засоби ураження на території регіону, зокрема й представникам кримінальних кіл. «Правоохоронці затримали організатора угруповання на одній з вулиць Хмельницького під час спроби незаконного продажу пістолета Макарова та 550 набоїв різного калібру. Також оперативники спецслужби задокументували факт протиправного збуту затриманим 6 пістолетів та майже 150 набоїв до них.

Під час обшуків за місцями розташування підпільних майстерень та у помешканнях фігурантів співробітники СБУ вилучили автомат Калашникова, підствольний гранатомет ГП-25, 8 пістолетів, 2 револьвери, 1100 набої різного калібру, комплектуючі до засобів ураження та велику кількість магазинів до автоматів і пістолетів» – повідомила речниця УСБУ у Хмельницькій області Людмила Рябчук.

У межах відкритого кримінального провадження дії учасників злочинної організації кваліфікували за ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 263-1 Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років.

" " " "