Три із семи голів хмельницьких ОТГ – жінки. Гендерний зріз результатів минулих виборів.

902

Троє із семи голів ОТГ – жінки. Нині представниці «Жіночого консорціуму України» представили результати гендерного зрізу виборів до об’єднаних територіальних громад. Вони моніторили процес волевиявлення у дев’яноста шести об’єднаних тергромадах в дванадцятьох областях, в тому числі й на Хмельниччині. Задніх наш край не пасе, в трьох із семи тер громад перемогу отримали жінки. Втім фіксують і негативну тенденцію – зменшення жіночого представництва там, де збільшується кількість грошей.

Чим вища рада, тим менше там жінок. Так у Верховній Раді лише 12% депутатки, в обласних – 15%, а вже на рівні сільських рад – понад половина. Кандидаток до ОТГ вже менше -38% ,бо ресурси у тергромадах більші. Втім, 29 жовтня у трьох із семи тергромад Хмельниччини, де проходили перші вибори, перемогу отримали жінки.

І це тоді, як навіть міністр регіонального розвитку переконаний, у ефективнішій роботі тергромад, котрі очолюють жінки. На противагу в нинішньому уряді із двадцяти трьох міністрів лише троє – жіночої статі. Областями керували лише шестеро губернаторок, а зараз тільки Харківською ОДА керує жінка. Чи зміниться щось у призначеннях невідомо, а от під час виборчого процесу новації невідворотні.

Гендерна рівність – запорука успішного функціонування суспільства – переконані представниці «Жіночого консорціуму України». У нас в області, щонайменше, жінки-депутатки – професіоналки своєї справи.

 

" " " "