Трійко пухнастиків – у Хмельницькому зоокуточку народилися левенята

4799

Левеняче поповнення! У Хмельницькому зоокуточку народилося троє левенят. Мама Тіара поки що нікого не підпускає до малечі, а батько Амур пильно чатує малюків. Але ветеринарам все ж вдалося зробити первинний огляд і перше щеплення. Керівник зоокуточка поділився із нами ексклюзивними кадрами того, як трійня з’явилася на світ.

Їм кілька секунд від народження, однак за першим риком немовлят зрозуміло – це хижаки! Африканські леви Тіара і Амур стали батьками. Цього разу у них трійня. Малюки почуваються добре, швидко набирають вагу. Мати хоч не відходить від дітлахів  ані на мить, утім ветеринарам все ж вдалося оглянути і дізнатися стать малюків.

Тіара і Амур досвідчені батьки. Це вже шосте їхнє потомство. Поки левиця доглядає малих, тато-лев пильнує. Доглядачі  кажуть, під час карантину стало менше відвідувачів, тому для молодих батьків стало спокійніше.

На трійню мають великі плани. А саме, повернути тварин у дику природу Африки. Сергій Пальохін вже веде перемовини стосовно цього питання. Єдине, що може завадити – карантин.

Такий позитивний досвід у Хмельницькому зоокуточку вже мають. Попереднє потомство хмельницьких левів теж повернули у дику природу. А ще це не єдине поповнення в зоокуточку. Нещодавно тут додалося єнотів. Щоправда, кого і скільки – доглядачі не знають, бо мати ховає малюків від сторонніх очей.

До речі, коли малі «єнотики» підростуть – їх теж планують випустити на волю. А ще під час карантину тут народилися ягнята і навіть дикі голуби, які давно не мали поповнення, вирішили стати батьками.

 

" " " "