ТРУДОВА ДИНАСТІЯ

606

Коуч, аналітик, фахівець із кібербезпеки. Ще у лютому Національне агентство кваліфікації оприлюднила список найпопулярніших професій. Проте нарівні із інженерними технологіями, розвивається і аграрний сектор. І там також є місце точним наукам та сучасним розробкам. Зоотехнік, обліковець – ці професії не минулий час. Із тваринами працює молодь, адже сучасні ферми не можуть обійтись без кваліфікованих спеціалістів.

Наша знімальна група завітала у Рівненську область, на молочну ферму. Там розводять корів голштинської породи. Вирощують молодняк та займається заготівлею молока. Працюють тут цілими родинами. З однією із таких ми вас познайомимо. Марія Хоміч за спеціальністю – ветеринарка, як і батько. Вона 4 роки працювала із тваринами. Тепер стала обліковцем.

Марія обліковує тварин, займається їх біркуванням. Тож теперішня статистична робота тісно пов’язана із попередньою.

Разом із дочкою працює на цій фермі і батько – Василь Хоміч. Чоловік розповідає про особливості догляду голштинської породи. Адже корівки мають отримувати якісний корм та кваліфікований догляд.

Батько розповідає, що спочатку був проти аби дочка була ветеринаром. Тепер працюють разом – і допомагають один одному. Марія –татові теорією, а пан Василь дочці порадами з досвіду.

На фермі разом із сім’єю Хомічів працюють й інші трудові династії. Адже це можливість мати заробіток без виїзду за кордон.

" " " "