ТУРБОТА ПРО СТАРШЕ ПОКОЛІННЯ

433

Наділити будні сімейним затишком та турботою – з такою місією напередодні Міжнародного дня людей похилого віку у геріатричні пансіонати прибули представники Благодійного фонду Сергія Лабазюка “Ми поруч”. Спокій, мир та злагода панують у Черчицькому будинку-інтернаті для людей похилого віку. Тут проживають 89 людей, кожному тут добре, й подекуди навіть краще ніж вдома.

Директор закладу розповідає, мешканці люблять допомагати працівникам, адже займаючись господарськими справами вони відчувають себе як вдома.

Мешканці Смотрицького будинку-інтернату забезпечені усім необхідним. Тут щоденне медичне обслуговування, корисна їжа й теплий одяг. Сварок не має лише дружба, мир та допомога.

Директорку Вільховецького будинку інтернату для людей похилого віку за доброту та турботу жителі називають мамою. Параска Галкіна у закладі проживає лише місяць, та вже має багато друзів. Вона каже, за домівкою ще сумує, та працівники дають вдосталь тепла.

Завітали благодійники з подарунками й у психоневрологічні інтернати. У Кривчицькому закладі активно займаються розвитком підопічних. Цьому сприяє терапія із тваринами та господарські справи.

Завжди раді гостям й у Дунаєвецькому психоневрологічному інтернаті. Тут проживає 160 людей. У кожного із них своя складна доля, тож головний обов’язок працівників – підтримати та допомогти.

До стареньких благодійники приїхали й не з порожніми руками. У пакунках – місячний запас вітамінів та мікрохвильові печі. Люди похилого віку ніколи не залишаться самі, адже поруч із ними завжди будуть люди, котрі їм допоможуть, запевнив депутат Хмельницької обласної ради Петро Лабазюк.

Наразі пансіонати готуються до нового опалювального сезону, залучаючи усі можливі ресурси для того, аби бабусі з дідусями проживали у теплі.

 

" " " "