Туризм помер, так і не народившись

1411

Туризм помер, так і не народившись. У Тернополі від карантину страждають готельєри, екскурсоводи та ресторатори. Останні роки місто отримувало чималий прибуток від туристів. Та цього року казна недорахується тих коштів. Як місцеві активісти відреагували на втрачений туристичний сезон?

Неодмінною умовою розвитку країни та її функціонування є туризм. Проте у 2020 році туристичний сезон України, так і не розпочався через епідемію коронавірусу. Страждає від цього весь світ, та у Тернополі вирішили крім того як обговорювати причини,  наслідки і можливі шляхи порятунку – оригінально попрощатись з турсезоном. Зізнаються, підійшли до цього питання з гумором, але таким чином хотіли привернути увагу туристів, підприємців, влади.

Традиційно на першу суботу травня планували відкриття туристичного сезону, ще у квітні тернополяни вважали, що його початок можливий. Але коли влада країни продовжила карантин, зрозуміли за таких умов, літній туризм цьогоріч не почне функціонувати взагалі.

Проблема у тому, що Тернопільщина добре стояла на ногах як туристична область. Від розвитку цієї галузі залежить багато сфер життя, це робочі місця, заробіток, інвестиції, популяризація  обєктів. І зараз – усе це на паузі. У час карантину – така позиція влади ще може бути зрозумілою, кажуть представники туристичної галузі. Але треба вже починати думати над тим – як реанімувати цю сферу.

Експерти додають, зараз через коронавірус багато заходів скасовують у сусідніх країнах. У Тернополі, поки що немає офіційної інформації про перенесення чи відміну великих літніх фестивалів та уже звичних місцевих ярмарків чи екскурсій.

Хоча прогнози невтішні, усі причетні до туризму все ще сподіваються, що навіть за умов продовження карантину – обмеження будуть послаблені у цій галузі і туризм “воскресне”. Лише за минулий рік кількість туристів на Тернопільщині зросла у тричі, тому припинення туристичного розвитку краю у 2020, може призвести до згубних наслідків.

" " " "