Туризм в Україні: дослідження іноземців

717

Кругленька сума – на аналітику. Група фахівців з Нідерландів, Бельгії та Німеччини досліджують український туристичний ринок. Вартість послуг компанії вимірюється десятками тисяч євро, а дослідження тривають до півроку. Українцям іноземна аналітика обійшлася у рази дешевше та швидше.

Вартість такої послуги виміряються десятками тисяч євро, а дослідження триваютьдо півроку.Це – класична схема аналізу, у нас вона трішки інша. Спеціалісти з Німеччини, Бельгії та Нідерландів швидше та дешевше зробили аналітику українського туристичного ринку.

Дослідження – різнобічне. Охоплює чимало аспектів туристичної галузі. Значну увагу закордонні фахівці приділили внутрішньому туризму. У той час, коли зовнішній туризм в умовах пандемії втратив, внутрішній почав нарощувати м’язи.

Внутрішній туризм почав набирати обертів у всіх країнах, щоправда у кожній своя тенденція. Показати, як впоралися за кордоном з новими викликами – одне з завдань дослідження. Супутнє – порівняти український туристичний ринок з іноземним, побачити де програємо, а де виграємо, чим можемо поділитися та що перейняти.

Разом з внутрішнім туризмом, іноземці фахівці досліджували і екотуризм. Це – не одне і те ж. Якщо внутрішній туризм в Україні розвивається, то екотуризм поки що кульгає у розвитку.

Саме екотуризм іноземні фахівці визначили трендом наступного десятиліття. Йдеться не лише про Україну, а й про Європу загалом. Єдина відмінність – Європа вже давно на екологічній стезі, ми тільки стаємо на цей шлях. Доведеться трішки наздоганяти, втім початок є, а далі головне – рух вперед.

" " " "