ТВ7+. Реформа шкільного харчування.

307

Здорове харчування продовжують практикувати у місцевих школах. Впровадження реформи харчування в українських закладах освіти розпочалось за ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Нове меню, оновлені харчоблоки та корисна їжа зустріли дітей 1 вересня. Та на цьому не зупиняються, адже реформа працює далі.

Хмельниччина стала однією із перших областей де реформа шкільного харчування успішно працює. З її стартом у навчальних закладах відбулось багато змін. Але спочатку діти не розуміли чому у їх стравах бракує солі або цукру, чому на обід так багато овочів, та просвітницька робота на уроках дається в знаки, і тепер діти знають все про здорову їжу.

Нове шкільне меню стало викликом для кухарів, адже деякі страви стали для них абсолютною новинкою. Про це на Хмельниччині також попіклувалися та організували спеціальні курси перепідготовки кухарів на базі закладів професійної технічної освіти.

Поділитися досвідом успішного впровадження реформи зібрались представники навчальних закладів на обласному форумі. Секретами ділиться і початкова школа № 1

Харчоблок школи працює згідно розробленого меню Євгена Клопотенка. До приготування їжі підходять відповідально, а якщо учень чи учениця не вживають ту чи іншу страву- готують іншу, завчасно погоджену із батьками та керівництвом.

Важливо з малечку прищепити дітям, що їжа повинна бути здоровою та поживною. А харчування це не просто декілька прийомів їжі, а ціла культура, яка включає у себе правильний раціон, відповідну кількість та якість продуктів, а також обов’язковий режим.

Попри війну продовження реформи харчування є важливим пріоритетом. Адже зараз, як ніколи важливо виховати здорове, молоде покоління, яке буде рушійною силою у майбутньому.

Ключовими завданнями реформи шкільного харчування на найближчі 4 роки й надалі залишається розвиток кадрового потенціалу, відновлення та модернізація харчоблоків, а також фінансова підтримка тергромад у забезпеченні харчуванням учнів.

" " " "