ТВ7+. Удари по голові і пістолет до обличчя: хмельничанин звинувачує патрульних у знущанні.

768

Били по голові і приставляли пістолет до обличчя. Віктор Ніколаєнко звинувачує хмельницьких патрульних у знущанні. Чоловік переконує, на горіхи від правоохоронців отримав ні за що. Заступився за двох невідомих, котрі вночі у дворі влаштували міні-вечірку. У результаті їм нічого, а, от, сам опинився спочатку у відділку, а потім в травмпункті. Наразі пан Віктор уже звернувся у ДБР, а там, як кажуть,відкрили кримінальне провадження.

Пан Віктор розповідає, тоді нахабна поведінка правоохоронців самого просто спантеличила. Тому й пройти повз, каже, не зміг. Пригадує, спершу спитав що сталося і попросив представитися. Натомість сам нарвався на неприємності.

Далі усе розгорталося дуже швидко. Пан Віктор не заперечує, у відповідь патрульним також огризнувся. Після чого, йому почали зачитувати слова невідомої йому статті. Допоки намагався зрозуміти що відбувається – лежав обличчям до землі.

Далі чоловіка посадили до автівки і повезли у невідомому напрямку. Дружина, каже, також просилася до автівки, утім, на неї навіть ніхто не зреагував. Єдині слова, котрі донеслися від патрульних, в пам’ять врізались до сьогодні.

Лишень отямившись від того, що відбувалося, пані Алла одразу кинулася шукати свого чоловіка. Коли зателефонувала на 102 їй повідомили – пан Віктор наразі на освідуванні, а далі його привезуть до відділку. За словами самого ймовірно постраждалого, дорога до нього ледве не видалась вічною. Спочатку, стверджує, копи били по голові.

А потім і взагалі дійшло до застосування зброї.

Коли опинився у відділку, каже пан Віктор, був не у собі – мучив страшенний головний біль. Тож, після нічної пригоди із копами, одразу ж пішов до травмпункту. У чоловіка зафіксували чисельні забої м’яких тканин. Хоча, як каже сам потерпілий, не факт, що лише цим і закінчиться. Вже за годину після приїзду додому, пану Віктору стало зле. Далі була міська лікарня і огляд в невропатолога. Поверхневий. Наразі має пройти МРТ. Та попри неполадки зі здоров’ям просто так справу залишати не збирається. Уже звернувся – у відділ внутрішніх розслідувань та ДБР. Там вже відкрили кримінальне провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу. Самі ж патрульні також проводять внутрішню перевірку. Переконують, насправді ситуація не така уже й однозначна. Розповідають, того вечора чоловік був видимо на підпитку. Хамив патрульним, лаявся та поводився агресивно, причому – не  лише на початку конфлікту, а вже й у відділку.

Хто правий, а хто ні, зрештою мають з’ясувати відповідні органи. Пан Віктор каже, якщо винен сам – готовий до відповідальності. Натомість вимагає покарати й патрульних.

 

" " " "