У чому секрет рятувальників та як працюють над своїм чесним іміджем ?

693

64% громадян України довіряють надзвичайникам. Такі дані озвучили у центрі Разумкова. Соціологи опитали більше ніж 2 тисячі українців у всіх регіонах стосовно довіри різним державним інститутам. Рятувальники посіли друге місце серед силових структур. Більше українці довіряють тільки військовим зі збройних сил.

Відважні та чесні. Українські рятувальники мають неабияку довіру громадян країни. За результатами соціологічного опитування надзвичайникам українці довіряють навіть більше, ніж церкві. Хмельницькі вогнеборці кажуть, такий високий рівень довіри отримали завдяки антикорупційній роботі у відомстві. Адже з 2013 року у ДСНС функціонує сектор з питань запобіганнята виявлення корупції. У цьому напарямку працюють наполегливо, адже підтримувати свій статус необхідно постійно.

В обласному управлінні постійно проводяться тематичні заняття з особовим складом. З початку року таких занять провели вже 19. Там надзвичайникам розповідають про те, як подавати декларації, як дотримуватись політичної нейтральності та правил етичної поведінки. Також відбуваються планові та позапланові перевірки усіх підрозділів. За попередній, 2018 рік, в Україні було зафіксовано 13 випадків корупційної діяльності у відомстві ДСНС та хмельничан серед порушників закону немає.

Хмельницькі рятувальники кажуть – високо цінують довіру громадян, і закликають усіх, хто став свідком протиправних дій надзвичайників, звертатись на гарячу лінію відомства чи до правоохоронних органів.

" " " "