У Чорному Острові відзначили день селища

458

Екскурсії містечком, виступи кінного театру та смачні частування. У Чорному Острові відзначили день селища. Після тривалого карантину це дійство стало першим, що об’єднало людей. На святкування чорноострівчани прийшли цілими сім’ями. Радо зустрічали і гостей селища. Для відвідувачів організатори підготували насичену програму. Для дітей – країну мрій, для дорослих – мистецьку локацію, концерт та старостинські вихваляння.

Після тривалого карантину це дійство стало першим, що об’єднало людей. На святкування чорноострівчани прийшли цілими сім’ями. Радо зустрічали і гостей селища. Для відвідувачів підготували насичену програму. Родзинкою стали старостинські вихваляння.

Чим багатий демонструє Миколаївський старостинський округ. Попередньо, розповідає староста, місцеві умільці готували на показ свої роботи, а господині ладнали смачні частування.

По-особливому до вихвалянь готувалися і в Осташках. У невеличку локацію вмістили все – і народну творчість, і народні частування.

Навпроти старостинських вихвалянь розкинулася мистецька локація. Тут народні майстри не лише демонстрували свої роботи, а й проводили майстер-класи.

Мистецька локація об’єднала як майстрів народної творчості, так і сучасних. Тож святкувати у Чорному Острові можна було не тільки смачно, а й в ексклюзивному одязі.

А от, що стовідсотково не зітреться з пам’яті фестивальників, так це «Чорноострівський ярмарок». На всеукраїнське дійство з’їхалися колективи звідусіль. Завітала на святкування і голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк. Очільниця області говорила про соціально-економічний розвиток території і запевнила у цьому напрямку тісна співпраця обласної ради та громади є.

Щодо демографічної ситуації. У Чорноострівській ОТГ від початку року народилися два десятки малюків. Віолета Лабазюк привітала молодих батьків та вручила їм цінні подарунки. Грошові сертифікати отримали і творчі колективи громади.

" " " "