У Городку тепер можна буде підзарядити мобільний і отримати Інтернет від лавочки, на якій сидиш

На центральній площі міста встановили лавочки із сонячними панелями

1179

У Городку, на реконструйованій центральні площі міста, з’явилася сучасна дивина – лавочки із сонячними панелями, розповідає медіа-ресурс “Є”.

Фактично ці лавочки і є суцільна сонячна панель, до того ж вони антивандальні. Від таких лавочок можна буде зарядити мобільний пристрій: як із допомогою вмонтованого в неї USB-порту, так і безконтактним способом. Крім того, лавочка буде роздавати wi-fi – усе це, звичайно, безплатно. На панелі також будуть показники температури та атмосферного тиску.

Лавочки будуть виконувати і ще одну функцію – підсвічуватимуть площу. Влітку, коли світловий день довший і сонця більше, вони, звісно, й світитимуть довше – десь до опівночі. Взимку – випромінюватимуть світло десь по 2-3 години після того, як стемніє.

Читайте також: У Хмельницьких тролейбусах незабаром зникнуть кондуктори

Таких об’єктів на центральній площі міста встановлено два.  Ідею таких лавочок запозичили в Хорватії, каже депутат Городоцької  міськради Анатолій Матвєйцев. І коли в Городку почали реконструювати центральну площу, вирішили встановити таку дивину і в себе. Знайшли в Інтернеті хорватські фірму, яка виготовляє такі лавочки, та зробили їм замовлення.

Вартість таких двох лавочок, звичайно, немала. Разом із розмитненням усе обійшлось у суму, трохи більшу за 200 тисяч гривень. Однак із міського бюджету, запевняє влада, на це не витратили жодної копійки – усе оплатили меценати.

" " " "