У Григорівській ЗОШ відзначили день проведення Всеукраїнського референдуму

1003

1 грудня 1991 р.  – знаменита дата в історії українського народу. Того дня відбулися референдум і вибори Президента України. У бюлетені з референдуму було вміщено текст Акта, прийнятого Верховною Радою 24 серпня 1991 р. і питання: «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?». 90 % населення всіх областей України незалежно від їхнього національного складу дало позитивну відповідь. Учні ГрИгорівської загальноосвітньої школи, що на Старокостянтинівщині,  відзначили цей день святковим заходом.

1 грудня 1991 р. відбувся Всеукраїнський референдум на підтвердження Акта проголошення незалежності України, який засвідчив бажання її громадян жити у вільній, самостійній та демократичній державі. На запитання в бюлете­ні для голосування: «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?» — 90% відповіли: «Так, підтверджую». Аби відзначити такий важливий для України день, в ГрИгорівській школі відбулись святкування.

Сьогодні, коли наша держава знаходиться в стані війни, такі заходи вкрай важливі. Адже саме такі свята виховують майбутнє покоління патріотів. Директор ГрИгорівської школи переконує, якісні знання та комфортні умови для навчання – запорука  освіченої молоді.

Цю ж думку поділяє і керівництво району. Так, голова Старокостянтинівської РДА Сергій Фесун, впевнений – інвестиції в освіту – це інвестиції в майбутнє України. Створення комфортних умов для організації та проведення освітнього процесу в закладах освіти залишається пріоритетним завданням влади району. Стратегічний і європейський розвиток України залежить від знань, умінь, навичок і здібностей тих хто сидить за шкільною партою, переконує Сергій Фесун.

Саме за ініціативи голови Старокостянтинівської РДА, у співпраці із районною радою та ГрИгрівською сільською радою наразі завершено роботи з утеплення фасаду школи, облаштовано водостічну систему та проведено вимощення тротуарною плиткою майданчику. Проведені заходи дають можливість економити енергопостачання, зокрема споживання природного газу, а основне – забезпечення належного температурного режиму в приміщенні школи для 116 учнів та 22 дітей дошкільного віку. Крім того, шкільне подвір’я відтепер є окрасою села ГрИгорівка.

На проведення ремонтно-будівельних робіт у ГрИгорівській школі витрачено майже 700 тисяч гривень з районного бюджету та більше 200 тисяч гривень субвенції із бюджету Григорівської сільської ради. Очільник району наголосив, що реалізувати даний проект вдалось завдяки злагодженій роботі районної державної адміністрації, районної ради та сільської ради. Голова ГрИгорівської сільської ради зазначив, проблеми та потреби  школи для влади села завжди на першому місці. А у єдності та злагодженій співпраці із адміністрацією району вдається вирішити не лише нагальні питання, а й  подбати про естетичні аспекти навчання дітей.

На завершення концертної програми, яку підготували учні ГрИгорівської школи, почесні гості висадили на шкільному подвір’ї саджанці декоративних дерев.

 

" " " "