У ГРОМАДАХ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ З’ЯВИЛИСЬ 12 ПАТРІОТИЧНИХ МУРАЛІВ

287

12 патріотичних стінописів з’явилися у громадах Хмельниччини. В їх основу лягли кращі роботи учасників конкурсу дитячих малюнків під назвою «Моя сім’я – моя країна». Творчі змагання  до міжнародного дня дітей щорічно організовує благодійний фонд народного депутата України Сергія Лабазюка «Ми поруч».

Зупинку у селі Писарівка Війтовецької громади відтепер прикрашає яскравий патріотичний стінопис. Виготовили його учні місцевої школи.

На муралі зобразили голуб миру. У такий спосіб намагалися підтримати українських військових.

Місцеві жителі переконані – патріотичний стінопис  буде окрасою Писарівки.

Півсотні малюнків на конкурс «Моя сім’я – моя країна» намалювали школярі Антонінської селищної громади. Елементи кращих взяли основу до муралу.

За ескізами дитячих малюнків на паркан перенесли соняхи і калину.

У Лісовогринівецькій громаді дитячий живопис втілюють у життя на стіні шкільної бібілотеки. Директорка школи розповідає, майже кожен учень взяв участь у патріотичному конкурсі.

Зазвичай у дитячих роботах  з’являються образи рідних та знайомих,котрі захищають Батьківщину від російської навали,- каже художниця Юлія Чорномаз.

Конкурс малюнків є одним із заходів, який спрямований на підняття патріотичного духу маленьких українців.

Фарби змішують під наглядом викладачів. Кажуть, обирали переважно  яскраві кольори. Вони оптимістичні і додають віри в перемогу.

У центрі композиції – герб України та Волочиської громади. ЇЇ доповнює малюнок дівчини, що символізує Україну.

Серед юних художників – Катерина Гуменюк. Вона- одна із переможниць  цьогорічного конкурсу дитячих малюнків «Моя сім’я – моя країна».  ЇЇ роботу вже незабаром може побачити увесь Волочиськ.

Протягом місяця у  громадах області створили 12 патріотичних муралів.

У громадах кажуть,- проєкт припав до душі як виконавцям так і жителям. Тож придивляються до нових локацій для творчості.

 

" " " "