У Хмельницькому горів 5-ий гуртожиток ХНУ

2102

У Хмельницькому горів 5-ий гуртожиток ХНУ. Принаймні в уяві у рятувальників. Учора вони влаштували чергові навчання. Під час яких врятували 6-ро хлопців. Студенти, за тактичним задумом, не встигли евакуюватись з палаючого приміщення разом із рештою жителів гуртожитку. Відтак, зважаючи на те, що загорання – вигадка, встигли відпрацювати навики лазіння по пожежній драбині.

Половина на третю дня. Замкнення електромережі на кухні спричинило загорання. Добре, що всі гуртожитки ХНУ обладнані сигналізацією. Густий дим привів у дію протипожежний механізм. Гучна сирена сповістила студентів про пожежу.

Із 568-ми дітей, котрі сьогодні мешкають в гуртожитку, 6-ро вийти із палаючого приміщення не встигли. Їх професійно та швидко зняли рятувальники. В результаті – ні постраждалих, ні збитків. А все тому, що пожежа – вигадана.

Олександр та Владислав, котрих, власне, і рятували пожежні, їх роботу оцінюють «на відмінно». Щиро дякують рятувальникам за порятунок.

Пожежні кажуть, так вдало операція із гасіння гуртожитку відбулася не лише завдяки їх старанням. Керівництво гуртожитку також спрацювало на всі 100. Пані Валентина додає, без проблем обійшлося, адже кожен, хто мешкає у гуртожитку, правила пожежної безпеки знає на зубок. Час від часу окремі індивіди їх намагаються порушити, але управу на них завжди знаходять.

 

" " " "