У Хмельницькому обласному художньому музеї стартувала міжнародна виставка «Ідентифікація»

1008

Понад 120 робіт про  пізнання істини – у Хмельницькому обласному художньому музеї стартував міжнародний виставковий проект «Ідентифікація». Свої доробки для хмельницької публіки представили класики сучасного українського живопису Любомир Медвідь, Михайло Туровський і Анатолій Мельник.

Його роботи бачили майже в усіх європейських столицях.  Знаний на увесь світ народний художник України Михайло Туровський останні 40 років живе у Сполучених штатах Америки.  А от у міжнародному форматі на батьківщині експонується вперше.  До Хмельницького митець привіз графіку і живопис. Тематика – самопізнання через поєднання смертного і безсмертного.

Львів’янин і теж народний художник України Любомир Медвідь вже 3 десятиліття у своїх роботах надихається ідеями християнства. Ідентифікація в його розумінні найкраще розкривається у біблейських сюжетах.

Для народного художника Анатолія Мельника Хмельницький обласний художній музей  – рідне місце. Бо у 90-х роках спершу створював, а потім керував мистецьким простором. Його основна тематика – козацтво.

Хмельницький перше місто, де стартував міжнародний проект «Ідентифікація». Символічно, що у день відкриття виставки найдосвідченішому з трійці митців Михайлу Туровському виповнилося 86 років. Митець приємно здивований теплотою публіки.

Побачити твори класиків сучасного українського живопису можна буде протягом місяця. Музейники кажуть, проект унікальний.

" " " "