У Хмельницькому почали приймати заявки на Бюджет участі

958

2 мільйони на ідеї… У Хмельницькому почали приймати заявки на Бюджет участі. Його вже втретє проводять у місті. На 2019, так само, як і на цей рік виділяють із бюджету два мільйони гривень, які можуть розділити між собою проекти вартістю до ста п’ятдесяти тисяч. Минулого року чи не 99% коштів виборола освітня галузь, тож цьогоріч запровадили зміни, аби більш пропорційно розподілити гроші.

Сто п’ятдесят тисяч гривень на громадський проект. Стільки коштів максимально може отримати заявка Бюджету участі у Хмельницькому. Аби її подати потрібно зайти на сайт Хмельницької міськради. Зареєструватися або увійти й повністю створити опис проекту разом із прогнозованими витратами.

Минулого року, кажуть у міськраді, майже всі гроші дісталися галузі освіти, аби такого перекосу не було – по 330 тисяч дістанеться кожні сфері.

Подавати заявки можна до 22 вересня. Мають право це робити звичайні хмельничани без громадських організацій. Співфінансування теж не треба.  Переможців визначатимуть також хмельничани – голосуючи виключно онлайн.

До речі, на сьогодні, із минулорічних переможних ініціатив уже втілили в життя 75%.

" " " "