У Хмельницькому почали сортувати сміття зі скла

926

Скло – в окремий бак… У Хмельницькому почали сортувати скляне сміття. В частині районів міста встановили спеціальні контейнери для збору цього виду відходів. Всього таких баків по місту було двадцять чотири. Зробили це, до речі, не за кошти міського бюджету, а за гроші одного із приватних підприємців міста.

Це – не ініціатива міської ради, а приватного підприємця. Він брав участь у конкурсі на збирання пластику, та не склалося. Вирішив переорієнтуватися на скло, та контейнери – дорогі, тож їх встановлює поступово.

Підприємець на цьому, зрозуміло, зароблятиме. Та місто точно не втратить…. Щонайменше із екологічної точки зору. Скло – матеріал, який розкладається не менше як сторіччя, а ще його ж можна використовувати повторно. Втім, здавати склотару теж потрібно правильно.

Громадські активісти міста, котрі займаються екологічною тематикою переконані – це гарний крок до подолання проблеми сміття у Хмельницькому.

Втім, чи довго такі контейнери простоять на сміттємайданчиках Хмельницького – питання відкрите. Щонайменше – один вже вкрали, ще один погнули, а кілька розписали неценурщиною …

" " " "