У Хмельницькому районі ще чотири селища готуються до об’єднання у територіальну громаду.

1029

У Хмельницькому районі планує утворитися ще одна територіальна громада. За часи децентралізації вже всі без перебільшення відчули переваги. Найбільшим досягненням для громади стає розподілення коштів на реальні потреби. Нині місцева школа та дитячий садочок у селищі Шаровечка потребують фінансування і створення комфортних умов.  Зрушення вже почалися. Для школи будують новий харчоблок за кошти благодійників та селищної ради.

Цього року Шаровечківська загально освітня школа відсвяткувала своє вісімдесят річчя. Вони кілька десятків років випускаю гідних представників нашої громади. Та у школі існують проблеми. За ці роки жодне керівництво не спромоглося допомогти з важливими проблемами. Та все почало змінюватися два роки тому.

Нині в школі навчається 155 дітей. Харчування для такої кількості довозять з сусіднього селища. Децентралізація дасть можливість звернути увагу влади на проблеми соціального напрямку. На 2017 рік вже розпочалося будівництво харчоблоку. Гроші на такі потреби надходять від благодійників та держави.

А от дітей дошкільного віку у селищі Шаровечка більше, ніж місць. Тому керівництво закладу, також сподівається на створення територіальної громади. Це дозволить розбудувати вже існуюче приміщення.

Та в селищній раді поки намагаються допомогти, чим можуть. І за останні два роки вже встигли зробити певну частину роботи.

 

" " " "