У Хмельницькому відбулися змагання зі спортивного бального танцю.

1212

 23 рік поспіль Хмельницький об’єднує юних танцюристів із різних куточків країни. Щороку вони приїжджають до обласного центру на турнір з танцювального спорту «Кубок кроку». Цього року захід згуртував понад півтисячі пар. Юні танцюристи підкорювали хмельницьку сцену виключно техніками класичного бального танцю.

 Цими вихідними Хмельницький став столицею бальних танців. Понад півтисячі пар із різних куточків країни з’їхалися до обласного центру, щоб продемонструвати свої таланти на всеукраїнському турнірі з танцювального спорту – «Кубок кроку». Найсильніших визначали у шести вікових категоріях та різних класифікаціях. За титул кращих «бальників» змагалися діти віком від чотирьох до вісімнадцяти років.

Попри велике розмаїття сучасних видів танцю класичний – бальний не втрачає своєї популярності. Учасники змагань запевняють, «танцювальна мода» не стоїть на місці. Техніка рухів, постановка та навіть одяг бальних артистів постійно змінюється.  На відміну від самої філософії танцю. Вона ж залишається незмінною.

Та взаєморозуміння – далеко не єдине від чого залежить перемога на танцполі, переконані юні танцюристи Олександра та Віталій. Пара мріє здобуте титул чемпіонів світу. Тож, за чотири року спільних виступів діти усвідомили власний рецепт успіху. Годинами відточують свою танцювальну майстерність та ретельно виконують вказівки тренера.

Змагання у Хмельницькому проходять вже 23 рік поспіль. Цьогорічний склад учасників організатори називають найсильнішим за історію турніру. Разом із рівнем підготовки спортсменів росте й рівень організації заходу, відзначила мама учасниці Світлана Якобчук. Разом із донькою вони вкотре приїжджають на танцювальні змагання до Хмельницького із Чернівців.

Другий рік поспіль в проведенні змагань допомагає народний депутат України Сергій Лабазюк.

 

 

" " " "