У Хмельницькому відбулося покладання квітів з нагоди визволення України від фашистів.

1354

73 роки з дня звільнення України.  28 жовтня у Хмельницькому відбулося покладання квітів до меморіальних дошок військового кладовища. Вшанувати загиблих у Другій світовій війні прийшли ветерани, представники обласної і місцевої влади та громадськість. Бойові дії, які тривали 1225 днів і ночей – змінили всіх.

Минуло 73 роки, а біль залишився. Сьогодні по всій Україні вшановують воїнів Другої світової війни. Вони боролося за мирне небо, за наше майбутнє.  В наслідок ворожої окупації Україна втратили п’яту частину своїх жителів. Але ті, хто залишився живим, радіють кожному наступному дню.

Сьогодні ми вшановуємо і пам’ятаємо тих, хто воював.  Пишаємося героями, яким таки вдалося відстояти рідну землю. Серед ветеранів війни був присутній і Григорій Атаманюк. На фронті він приймав участь в розвідних операціях. І має свою невелику статистику знищених ворогів.

Прийшли на вшанування загиблих і школярі. Сьогодні в країні вирує нова – гібридна війна. І тому для них події минулого стали таким зрозумілими.

 

" " " "