У Хмельницькому Всеукраїнський день бібліотек відзначили відкриттям Бібліохабу

1272

У Хмельницькому з’явився перший хаб. Запрацював центр діяльності у Хмельницькій міські й центральній бібліотеці. Сто тисяч із бюджету міста витратили на втілення цієї ідеї у життя. Нагадаю, проект бібліотекарів отримав перемогу у конкурсі «Бюджет участі». Відкриття хабу приурочили до Всеукраїнського дня бібліотек, що припадає на тридцяте вересня.

Іти у ногу з часом – таке завдання нині ставлять собі бібліотекарі. Щонайменше хмельницьким це вдається – відкрили сучасний бібліохаб. Це – атмосферне приміщення, в якому група людей може займатися різноманітними справами. На відміну від інших конференц-залів чи коворкінгів тут не беруть грошей, а умови – гарні. А ще півроку тому тут був склад.

Два місяці тут робили ремонт, а деякі частини інтер’єру бібліотекарі створювали власноруч – все, аби відвідувачам було затишно й комфортно. Одним із перших  відвідувачів бібліохабу став Хмельницький міський голова.

Оплесками зустріли привітання мера, бо ж прозвучали не просто приємні слова.

Та зупинятися на досягнутому працівники книгозбірень не збираються. Після успіху минулорічного Бюджету участі вже створили проект, котрий змагатиметься за перемогу 2017-го.

Поки що думають над тим як втілюватимуть проект у життя, але певні, це допоможе залучити до книгарень якнайбільше хмельничан.

 

" " " "