У Хмельницькому вшанували жертв смоленської катастрофи.

894

8 років тому літак з польською інтелігенцією та Президентом впав під Смоленськом. Тоді загинули всі 96 осіб, що були на борту.  Остаточну причину трагедії досі не з’ясували.  У Хмельницькому вшанували загиблих  поминальною мессою  у храмі на  Виставці.  До обласного центру завітав і Генеральний Консул Консульства Польщі у Вінниці ДаміАн ЦярцІньскі.

10 квітня 2010 року  літак з Президентом Польщі   розбився під Смоленськом. На борту знаходилися Лех Качинський, його дружина і вище керівництво країни – всі загинули. Польський президент разом з  делегацією летів в Катинь для участі в меморіальних заходах. До восьмої річниці  трагедії  у Хмельницькому  польська спільнота вшанувала  загиблих. Зокрема, до меморіальної дошки Леху Качинському  присутні поклали квіти та помолились за душі жертв.

Колишній міністр оборони Антоній Мацеревич, що є головою польської підкомісії з розслідування Смоленської катастрофи, заявив  про  вибухи на борту літака. Проте остаточні причини  падіння повітряного судна досі не з’ясували.

Поминальну  мессу за жертвами Катині  та Смоленської трагедії відслужили  у католицькому храмі на  Виставці.

 

 

 

 

" " " "